المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : طريقة تنزيل الليون عن طريق الفلاشة من الويندوز(arabhardware mac)



الصفحات : 1 [2] 3 4 5

alpoop20
15-02-2012, 15:36
اتمنى ان اكون قد افدتكم وشكرا لكم جميعا



https://arabhardware.net/magazine/images/logo.png

alpoop20
16-02-2012, 00:28
منتظر نتيجة تجربة نظام ماك واعدكم انه افضل نظام واسرع نظام على الاطلاق





https://arabhardware.net/magazine/images/logo.png

Amir A.Fattah
16-02-2012, 04:20
بسم الله ما شاء الله ...
شرح أكثر من رائع ..
وأتمنى منك متابعة الموضوع بالجديد دومًا ..
فقط تنظيم الخط أيضًا ..
وعمل بعض تصميمات الصور للموضوع .. حتى يصبح الموضوع عالميًا ;)
وتم التقييم

alpoop20
16-02-2012, 04:42
شكرا جدا لروحك الجميلة استاذى امير
ولو حضرتك عاندك اى اقترحات ممكن تقولها
وانا تحت امر حضرتك فى اى وقت وتحت امر الاعضاء وفى خدمتهم فى اى وقت

iX7
16-02-2012, 09:26
السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته

اشكرك اخي الكريم alpoop20 على الموضوع الممتاز .تم التتبيت ;)

salomat
16-02-2012, 21:14
طب و الموضوع التانى ؟؟ هو فى مشاكل ؟

salomat
16-02-2012, 23:56
دلوقتى فى مشكله. مع طريقة الفلاشة... بعد ما بختار الفلاشه من ال rboot و يجيب الكلام الكتير ده... بيقف هنا...

https://i.imgur.com/wvoxE.jpg

و مش بيفتح السيت اب. :)

iX7
17-02-2012, 21:29
الى الاخ alpoop20 (https://arabhardware.net/forum/member.php?u=11209161)
المرجو اضافتي على الهوتميل [email protected]

Misbah Adam
18-02-2012, 10:16
بعد سنين من الاحباط مع الويندوز ومن الفيديو الاول مرحبا بالماك ... جاري التحميل وسوف كون ثقيل عليك عزيزي alpoop20 بكثرة الاسئلة

alpoop20
18-02-2012, 15:19
السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته

اشكرك اخي الكريم alpoop20 على الموضوع الممتاز .تم التتبيت ;)

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته
شكرا جدا اخى الفاضل استاذ محسن
وشكرا على مرورك الطيب والتثبيت
واتمنى انى اكون عند ظن حضرتك وجميع الاعضاء
واتمنى انى اكون افادت الجميع ودى اهم حاجة بالنسبة لى :D


طب و الموضوع التانى ؟؟ هو فى مشاكل ؟
فى بعض الاعضاء اشتكت منه:(
فتجنب للمشاكل ولسهولة العملية اكتر فوضعت هذه النسخة من الماك
وهى الافضل من وجهة نظرى (iATKOS L2 Lion 10.7.2)
ونادر ان تجد بها اى مشاكل نهائيا
وهيتم حرقها على اسطوانة dvd 4.7
ببرنامج ultraiso
وشكرا لمرورك الطيب


دلوقتى فى مشكله. مع طريقة الفلاشة... بعد ما بختار الفلاشه من ال rboot و يجيب الكلام الكتير ده... بيقف هنا...

https://i.imgur.com/wvoxE.jpg

و مش بيفتح السيت اب. :)

استخدم هذه النسخة افضل ولا يوجد بها اى مشاكل نهائى iATKOS L2 Lion 10.7.2
واحرق على اسطوانة ببرنامج ultraiso او poweriso

الى الاخ alpoop20 (https://arabhardware.net/forum/member.php?u=11209161)
المرجو اضافتي على الهوتميل [email protected]


تم اضافتك اخى محسن
وشكرا جدا لاهتمام حضرتك
وشكرا على اخلاقك العالية ;)

بعد سنين من الاحباط مع الويندوز ومن الفيديو الاول مرحبا بالماك ... جاري التحميل وسوف كون ثقيل عليك عزيزي alpoop20 بكثرة الاسئلة
انا تحت امركم كلكم فى اى اسالة :ah4:
وشكرا لكم ولاعضاء عرب هارد وير كلهم ومشرفنا استاذ محسن
وشكرا لكل من شارك فى الموضوع








https://arabhardware.net/magazine/images/logo.png

alpoop20
18-02-2012, 22:27
منظر تجارب الاعضاء لنظام الماك :ah4:
وحل مشاكل الماك فى اى وقت ممكن حتى لو انا مش موجود فانتظر منى حل المشكلة :cdcd:
لما اشوف مشاركتك بالموضوع :ah46:

alpoop20
18-02-2012, 22:30
منظر تجارب الاعضاء لنظام الماك :ah4:
وحل مشاكل الماك فى اى وقت ممكن حتى لو انا مش موجود فانتظر منى حل المشكلة :cdcd:
لما اشوف مشاركتك بالموضوع :ah46:





https://arabhardware.net/magazine/images/logo.png

I M P O
19-02-2012, 00:16
أولا شكرا عالموضوع الجميل

أنا مغرم بالماك منذ فترة و لكن عندي إستفسارات :
1- هل تنزيل الماك على البي سي قد يتعارض مع بعض قطع الهاردوير؟
2-هل يمكن تنزيله على لابتوبات OEM ؟ أنا عندي HP Pavilion dm4 2180us

alpoop20
19-02-2012, 02:47
أولا شكرا عالموضوع الجميل

أنا مغرم بالماك منذ فترة و لكن عندي إستفسارات :
1- هل تنزيل الماك على البي سي قد يتعارض مع بعض قطع الهاردوير؟
2-هل يمكن تنزيله على لابتوبات OEM ؟ أنا عندي HP Pavilion dm4 2180us
شكرا ليك اخى 1-لا يتعارض مع بعض القطع وينزل بنجاح والحمد لله ( مش فاهم قصدك )
لو تعارض مع البى سى لم يعمل عملية اقلاع للجهاز اساسا وقدامك الفديوهات فى الموضوع عملى
فلاتقلق لم يتعارض ولو فى برضه مشكلة حدثت معاك او مع اى شخص من الاعضاء فانا تحت امركم جميعا
2-يمكن تنزيله بكل سهولة على اللاب توب بس ياريت موصفاته من برنامج everest




https://arabhardware.net/magazine/images/logo.png

m7mdmansour
19-02-2012, 06:44
شرح جميل جدا
انا نزلت النسخه اللى مرفوعه ع الميديا فير
بس الرابط 10 بايظ ف ياريت لو ترفعه تانى
لانى نزلت باقى الروابط
وصعب اوى انزل النسخه اللى انتا حطيتها بعد كده
لان النت عندى مش تماام
وحاجه تانيه
رابط برنامج الماك درايف مش شغال
ممكن ادور على اى اصدار منه ع النت وانزله
وللا لازم اصدار معين؟

alpoop20
19-02-2012, 07:27
شرح جميل جدا
انا نزلت النسخه اللى مرفوعه ع الميديا فير
بس الرابط 10 بايظ ف ياريت لو ترفعه تانى
لانى نزلت باقى الروابط
وصعب اوى انزل النسخه اللى انتا حطيتها بعد كده
لان النت عندى مش تماام
وحاجه تانيه
رابط برنامج الماك درايف مش شغال
ممكن ادور على اى اصدار منه ع النت وانزله
وللا لازم اصدار معين؟
شكر جدا لمرورك الطيب
ويفضل حضرتك تحمل النسخة التانية تورنت سريع iATKOS L2 Lion 10.7.2 وافضل وتفادى لاى مشاكل
وعموما برضه تم تغير الروابط بروابط جديدة
وادى رابط للبرنامج macdrive (https://www.mediafour.com/support/macdrive/updates?upgradeCode=B6916668-60EA-4EE6-AC3E-DA8989868EC0&version=8%2e0%2e3%2e2&language=en-US)
ملحوظة : الروابط كلها شغالة وتمت تجربتهم بالكامل بخلاف انى جددت رفعهم على نفس الرابط

yehia2amer
19-02-2012, 09:45
ممتاز اخى الكريم ن مجهود رائع :)

salomat
19-02-2012, 14:20
لتعم الفائده ده لينك التورينت اللى بيقدمه الموقع الرسمى لل iAtkos

https://www.kat.ph/iatkos-l2-mac-os-x-lion-10-7-2-t5989819.html

:D

وده لينك تانى لاسطوانة ال rboot

https://www.tonymacx86.com/C:Dq-OCPpT/rBoot-1.1.0.zip

:D

I M P O
19-02-2012, 15:08
شكرا ليك اخى 1-لا يتعارض مع بعض القطع وينزل بنجاح والحمد لله ( مش فاهم قصدك )
لو تعارض مع البى سى لم يعمل عملية اقلاع للجهاز اساسا وقدامك الفديوهات فى الموضوع عملى
فلاتقلق لم يتعارض ولو فى برضه مشكلة حدثت معاك او مع اى شخص من الاعضاء فانا تحت امركم جميعا
2-يمكن تنزيله بكل سهولة على اللاب توب بس ياريت موصفاته من برنامج everest




https://arabhardware.net/magazine/images/logo.png


للأسف اللابتوبليس بحوزتيالآن و لكن مواصفاته:
Core i5-2430M
6GB RAM DDR3
و الكرت الرسومي المدمج اللي هو intel HD 3000

--------------------------------
و أنا سألت عن التعارض لأني سمعت إن بعض كروت الشاشة لا يتعرف عليها الماك هل هذا صحيح؟

alpoop20
19-02-2012, 16:04
ممتاز اخى الكريم ن مجهود رائع :)

شكرا ليك اخى على مرورك الرائع
وبجد حضرتك نورت الموضوع
وياريت استعين بخبرتك فى انك تفدنى باى نصيحة فى الموضوع طريقة عمل الماك


لتعم الفائده ده لينك التورينت اللى بيقدمه الموقع الرسمى لل iAtkos

https://www.kat.ph/iatkos-l2-mac-os-x-lion-10-7-2-t5989819.html

:D

وده لينك تانى لاسطوانة ال rboot

https://www.tonymacx86.com/C:Dq-OCPpT/rBoot-1.1.0.zip

:D



شكرا جدا اخى الكريم على مرورك الطيب وعلى افادة الاعضاء
ويارب ارى نتائج الاعضاء بقى من على اجهزتهم الكمبيوتر:D


للأسف اللابتوبليس بحوزتيالآن و لكن مواصفاته:
Core i5-2430M
6GB RAM DDR3
و الكرت الرسومي المدمج اللي هو intel HD 3000

--------------------------------
و أنا سألت عن التعارض لأني سمعت إن بعض كروت الشاشة لا يتعرف عليها الماك هل هذا صحيح؟

هو فعلا صحيح ان الكارت بتاعك هيتعارض معها بالفعل للاسف:(
هو بيدعم من كروت الشاشة nvidia و ati

ودى صورة موجهة لجميع الاعضاء لاعدادات الصحيحة
التى لا يحدث مشاكل نهائيا iATKOS L2 , Customize
وتعرف الجهاز بشكل صحيح :
https://up.arab-x.com/Jan12/LhT59523.gif


ولكم فيديو لشرح عمل التنصيب بالظبط لهذه النسخة iAtkos L2
لاكنى ارجو من الاعضاء وضع التعريفات اللى وضعت لها الصورة بالظبط لتفادى المشاكل
واتباع خطوات الفيديو حرفيا
وعند الاقلاع هاتدوس f8
ثم بعدها هتكتب من الكيبورد -v
ومع العلم للاعضاء فهتكتب -
الاول من الزر اللى جانب =
ثم حرف v


https://youtu.be/9vHBJZbKYqI


واتمنى انى اكون قد افدتكم
ولاتنسوا الداء والتقيم
منتظر الردود والتجارب من الاعضاء







https://arabhardware.net/magazine/images/logo.png

m7mdmansour
19-02-2012, 17:23
شكرا على التجاوب السريع
وانا بعتذر لان الغلط طلع من عندى والروابط تماااام ومفيش فيها اى عيب
وانا بنزل البارت دا النت كان فصل ف نصه
ف تقريبا باظ منى لما جه يعمل استكمال
وان شاء الله هنزل النسخه التانيه كمااان

I M P O
19-02-2012, 18:22
هو فعلا صحيح ان الكارت بتاعك هيتعارض معها بالفعل للاسف:(
هو بيدعم من كروت الشاشة nvidia و ati

ودى صورة موجهة لجميع الاعضاء لاعدادات الصحيحة
التى لا يحدث مشاكل نهائيا iATKOS L2 , Customize
وتعرف الجهاز بشكل صحيح :
https://up.arab-x.com/Jan12/LhT59523.gif












و لكن معظم أجهزة macbook من أبل تأتي بالمعالج المدمج لإنتل

bedotop
19-02-2012, 19:32
بصراحه الموضوع جبار بكل ما تحمل الكلمه من معنى انا عندى شوية اسئله

1- دلوقتى انا عندى هارد واحد فقط ومقسم الى 4 بارتيشن ومنزل عليه windows 7 64bit فكنت عايز اعرف هل من الممكن انزل الماك مع windows 7 الى عندى بدون اى مشاكل ... ولو نفع هل ما هى طريقة

الاقلاع للنظامين بحيث انى لما احتاج اى نظام ابدل بينهم بدون مشاكل ..

2-هل مواصفات جهازى تشغل الماك بكفاءه تامه

https://i975.photobucket.com/albums/ae240/bedotop/Untitled-1-25-1.jpg

3-هل تعمل جميع برامج الماك بكفاءه زى final cut وغيرها بشكل طبيعى واسف لكثرة الاسئله ولمن موضوع حضرتك فتح نفسى انى انزل الماك واجرب هذا النظام

الجبار وبرده عندى شوية اسئله تانيه بس مش دلوقتى :)

وشكرا مره تانيه على الموضوع الجااااااااااامد جدا ده

salomat
19-02-2012, 21:20
سؤال اخر.. هو لازم هارد منفصل ؟. معلهوش حاجه ولا ينفع بارتيشن فاضى.. ؟ و فى هارد داتا فاضي خالص... ينفع ؟ و لو نفع اكيد اختيارات ال iAtkos Customize حتفرق و حضع علامه ال jmicron IDE ؟.؟

alpoop20
20-02-2012, 02:04
بصراحه الموضوع جبار بكل ما تحمل الكلمه من معنى انا عندى شوية اسئله

1- دلوقتى انا عندى هارد واحد فقط ومقسم الى 4 بارتيشن ومنزل عليه windows 7 64bit فكنت عايز اعرف هل من الممكن انزل الماك مع windows 7 الى عندى بدون اى مشاكل ... ولو نفع هل ما هى طريقة

الاقلاع للنظامين بحيث انى لما احتاج اى نظام ابدل بينهم بدون مشاكل ..

2-هل مواصفات جهازى تشغل الماك بكفاءه تامه

https://i975.photobucket.com/albums/ae240/bedotop/Untitled-1-25-1.jpg

3-هل تعمل جميع برامج الماك بكفاءه زى final cut وغيرها بشكل طبيعى واسف لكثرة الاسئله ولمن موضوع حضرتك فتح نفسى انى انزل الماك واجرب هذا النظام

الجبار وبرده عندى شوية اسئله تانيه بس مش دلوقتى :)

وشكرا مره تانيه على الموضوع الجااااااااااامد جدا ده

اولا شكرا لمرورك الطيب
ثانيا : يفضل استخدام هارد مستقل او بارتشين تكون مساحته على الاقل 120 جيجا وده طبعا مش اسسيات
بس عشان مساحة النسخة بيبقى كبير مع مساحة برامج الماك بيبقى كبير
اما بالنسبة لجهازك يشتغل بكل كفائة ومش هبقى فى اى مشكلة باذن الله
بس الاعدادات بتاعة iATKOS L2 , Customize
بالنسبة لكارتك هاتقوم بعدم التعليم على vga
عشان الكارت يتعرف اتوماتيك
ويتم الاقلاع بدون مشاكل
فعلا تعمل جميع برامج ماك بدون اى مشكلة على جهازك باذن الله اطمن
وبرضه لو وقفت قدامك اى مشكلة اناتحت امرك
ملحوظة لجميع الاعضاء :الصورة الموضوعة لاعدادات iATKOS L2 , Customize هى اعدادت intel وليست amd
وبتختلف برضه من جهاز لاخر


سؤال اخر.. هو لازم هارد منفصل ؟. معلهوش حاجه ولا ينفع بارتيشن فاضى.. ؟ و فى هارد داتا فاضي خالص... ينفع ؟ و لو نفع اكيد اختيارات ال iAtkos Customize حتفرق و حضع علامه ال jmicron IDE ؟.؟

شكرا جدا اخى لمروك الطيب
ينفع بارتشين فاضى بس فى احد مستخدمين نظام ماك عند تنصيب النسخة وفرمتة البرتشن لينزلوا عليه نظام الماك
بيعمل مسح عشوائى فعشان كده قولت يفضل استخدام هارد اخر
وماتقلقش انا بقول احيانا وسعات نادرا مايحدث ذلك
بس يفضل ان تكون مساحته كبيرة البرتشن او يفضل من الاحسن هارد ان وجد ومش م**** ساتا او داتا عادى ملهاش علاقة اساسا







https://arabhardware.net/magazine/images/logo.png

alpoop20
20-02-2012, 02:10
و لكن معظم أجهزة macbook من أبل تأتي بالمعالج المدمج لإنتل
السلام عليكم
بس حضرتك الموضوع ده كله معمول مش لاجهزة apple
معمول ان ازاى تضع نظام ماك على البى سى
وعموما برضه انا تحت امرك وامر الاعضاء كلها

alpoop20
20-02-2012, 02:17
منتظر نتائج الاعضاء بفارغ الصبر :ah27:


واتمنى انى اكون فدتكم بجد :ah13:




لا إله الا الله عدد ما كان وعدد ما يكون وعدد الحركات والسكون



https://arabhardware.net/magazine/images/logo.png

alpoop20
20-02-2012, 02:26
شكرا على التجاوب السريعوانا بعتذر لان الغلط طلع من عندى والروابط تماااام ومفيش فيها اى عيبوانا بنزل البارت دا النت كان فصل ف نصهف تقريبا باظ منى لما جه يعمل استكمالوان شاء الله هنزل النسخه التانيه كمااانعادى ولا يهمك اهم حاجة ان المشكلة اتحلت وربنا مايجبش مشاكل باذن الله

m7mdmansour
20-02-2012, 06:08
انا عندى بروسيسور فينوم 550
ورامات 3
وبورده جيجا بايت GA-MA785GM-US2H
فيها كارت داخلى
ati hd 4200
هل فيه امل انى اشغل الماك؟

alpoop20
20-02-2012, 07:35
انا عندى بروسيسور فينوم 550
ورامات 3
وبورده جيجا بايت GA-MA785GM-US2H
فيها كارت داخلى
ati hd 4200
هل فيه امل انى اشغل الماك؟

اولا شكرا لمرورك الطيب
وياريت تضع صورة من برنامج everset
وانشاء الله باذن الله يشغل نظام ماك