المساعد الشخصي الرقمي

مشاهدة النسخة كاملة : دليلك لتنصيب الماك على Dell Inspiron N5110 بالطريقه الصحيحه !



الصفحات : 1 [2] 3

sad smile
04-08-2013, 02:36
تابع هذا الموضوع الذي كتبت المشاركه به بكل مافيه وسياسعدك في الوصول لما تريده.

nemosucker
06-08-2013, 03:19
تمت اضافه جزء جديد فى المشاركه رقم 1 وايضا حل لمشكله الخطوط السوداء فى الشاشه لم هم من فئه core i5 فى المشاركة رقم 4

الجزء الاول فى المشاركه رقم 1 تعديل على البويس Bois Mode خاص بى مشكله الاقلاع من الهارد ديسك لمن هم على جدول MBR وليس GPT

مودتى

m4 ana
13-08-2013, 16:33
يا جدعان انا مش فاهم انا دلوقتي شغال ب ويندز 8 و عايز احول لي mac os و مش فاهم حاجه من الكلام ده انا عايز حد يقولي هتعمل كذا و بعدين كذا و للمعلومه انا الجهاز في كارتين الشاشه نيفيديا و انتل و برده الويرليس 1702 بس انا core i3 مش i5 بس و انا لما دخلت علي صفحه هاكنتوش العررب لقته بيقول حاجه اسمها iaktos و لما دخلت علي الموقع لقيت نسخه iaktos ml3u فمش عارف انهي نسخه تمشي مع جهازي عشان منزلش نسخه و يكون في نسخه جديده و يكون لازم انزلها تاني و للمعلومات انا معنديش ماك عشان اعمل نسخه علي اليو اس بي وبرده معنديش اي انظمه تانيه عشا اعدل الملف بتاع boot0error فياريت حد يقولي اعمل ايه من الالف ل اليه

mohamed.10.8
18-08-2013, 17:02
من فضلك ارجو الرد السريع اولا متشكر جدااااااااااا علي الموضوع الاكتر من رائع و المجهود الجبار انا نزلت الماك تمام زي الشرح بس عندي مشكلتين الاولي ان النت مش شغال خالص ولا كابل او ويرليس الكارت بتاعي dell (https://www.dell.com/) Wireless 1701 و المشكله التانيه اني لازم كل ماشغل الاب تكون الفلاشه موجده سوري في مشكله كمان ماوس الاب مش شاغله خالص و الكيبورد بتشتغل بس لازم اكون مركب الكيبورد اليو اس بي برده ياريت تساعدني لابي inspiron 5110 core i7
vga NVidia 525+intel 300
ram 6 gb

nemosucker
01-10-2013, 17:21
يا جدعان انا مش فاهم انا دلوقتي شغال ب ويندز 8 و عايز احول لي mac os و مش فاهم حاجه من الكلام ده انا عايز حد يقولي هتعمل كذا و بعدين كذا و للمعلومه انا الجهاز في كارتين الشاشه نيفيديا و انتل و برده الويرليس 1702 بس انا core i3 مش i5 بس و انا لما دخلت علي صفحه هاكنتوش العررب لقته بيقول حاجه اسمها iaktos و لما دخلت علي الموقع لقيت نسخه iaktos ml3u فمش عارف انهي نسخه تمشي مع جهازي عشان منزلش نسخه و يكون في نسخه جديده و يكون لازم انزلها تاني و للمعلومات انا معنديش ماك عشان اعمل نسخه علي اليو اس بي وبرده معنديش اي انظمه تانيه عشا اعدل الملف بتاع boot0error فياريت حد يقولي اعمل ايه من الالف ل اليه

انا كنت ذيك كده فى الاول :)

بس موضوع انى اعمل نسخه ماك من على الويندوذ منفعتش معايا واسطونات البوت بردو منفعتش لان الدى فى دى عندى بعافيه شويه :(
واحسن حاجه واسرعها فى التنصيب هى الفلاش وتكون منسوخه من على ماك عشان متواجهش مشكله فى التنصيب وكمان يكون التنصيب والدخول للماك من حاجه واحده وهى الفلاش

لو قريت المشاركه الخاصه بى المشاكل فى اول جزء منها وهى

1# لدى مشكله ليس لدى صديق لديه جهاز الماك حتى استطيع نسخ الماك على الفلاش من خلاله ؟

هتلاقى الاجابه على سؤالك الكبير ده اذاى اسطب الماك على الفلاش وانا معنديش ماك اصلا ! ببساطه هتسطب ماك وهمى من خلال الويندوذ وتظبط الفلاش وتسطبها وانتهت

لو بردو معرفتش ابعتلى ايميلك فى رساله وانا هظبط معاك ميعاد ننزلها انا وانت

nemosucker
01-10-2013, 17:26
من فضلك ارجو الرد السريع اولا متشكر جدااااااااااا علي الموضوع الاكتر من رائع و المجهود الجبار انا نزلت الماك تمام زي الشرح بس عندي مشكلتين الاولي ان النت مش شغال خالص ولا كابل او ويرليس الكارت بتاعي dell (https://www.dell.com/) Wireless 1701 و المشكله التانيه اني لازم كل ماشغل الاب تكون الفلاشه موجده سوري في مشكله كمان ماوس الاب مش شاغله خالص و الكيبورد بتشتغل بس لازم اكون مركب الكيبورد اليو اس بي برده ياريت تساعدني لابي inspiron 5110 core i7
vga NVidia 525+intel 300
ram 6 gb

الشكر لله يا ريس :)

واضح اوى من كلامك انك مسطبتش ملفات kext او نقلتهم ومجددتش الكاش !

راجع بس الجزء ده تانى

* قم بنسخ مجلد Extra لداخل برتشن الماك " البرتشن الذى قمت بتنصيب الماك عليه "
* اذهب لى هذا المسار " System/Library/Extensions " وامسح هذا الملف " AppleHDA.kext " تاكد انك قمت بأفراغ سله المهملات بعدها " Trash "
* انسخ جميع الملفات بداخل مجلد " Extensions " على هذا المسار " System/Library/Extensions "
* الان قم بتسغيل هذا الملف " Kext Utility " بداخل مجلد Post install وانتظر لحين ما ينتهى

من اول مشكله فى مجلد ما بعد التنصيب - Post Install

لو مظبطش بردو ابعتلى ايميلك نحلها سوا :)

nemosucker
01-10-2013, 17:26
هذه المشاركة خاصه بى ملفات الابديت " Update "

لمن قام بعمل ابديت الى 10.8.5
ولم يعمل معه الواير ليس يجب عليه استبدال الملفات الموجوده بهذا المرفق

Kext & Extra Folder for ML 10.8.5

https://www.mediafire.com/download/h9t1986xwzzsol2/10.8.5.zip

عند نزول الاصدار الجديد من ابل 10.9 مافريكس
ان شاء الله سأقوم بوضع التعريفات اللازمه لها لتستطيع استخدام النسخه الجديده بدون مشكله




تمت اضافه الجزء الخاص بى الابديت للنسخ الجديده وهيكون مستمر ان شاء الله معا اى تحديث فى المستقبل

nemosucker
01-10-2013, 17:49
مشكله ال USB3
===================


لمن لا يعمل لديه usb3 وفقط يعمل USB 2.0

فقط قم بوضع الـ kext المرفق فى هذا المسار من داخل برتشن الماك

System/Library/Extensions

واعد بناء الكاش

حمل الملف من هنا

https://www.mediafire.com/?emyzezl9z3ofdo8

وسيعمل ان شاء الله بدون اى مشكله



صورة توضيحه عليه من جهازى


https://www11.0zz0.com/2013/10/01/15/252245424.png


تمت اضافه الجزء الخاص بتشغيل Usb 3.0

GIO Tarakji
10-10-2013, 17:40
الله يعطيك العافية وشكراً لشرحك الكامل و الوفير
أخي سؤال . هل يصلح هذا الشرح لل Dell N5010 ???

nemosucker
11-10-2013, 19:48
الله يعطيك العافية وشكراً لشرحك الكامل و الوفير
أخي سؤال . هل يصلح هذا الشرح لل Dell N5010 ???

ممكن تكتبلى مواصفات جهازك ايه ؟

هو على العموم متوافق ان شاء الله لو كان لديك كرت واحد فقط ان كان انتل او نيفيديا بس لو كان ATI هيبقى فى تعريفات غير الموجوده ان شاء الله

sad smile
11-10-2013, 21:37
تم التطبيق علي جهاز ديل n5110 core i5 + gt 525 وتم الغاء الخطوط السوداء
,;وايضا اختصارات مفتاح fn تعمل
,والجهاز رائع مع الماك....

nemosucker
11-10-2013, 21:44
تم التطبيق علي جهاز ديل n5110 core i5 + gt 525 وتم الغاء الخطوط السوداء
,;وايضا اختصارات مفتاح fn تعمل
,والجهاز رائع مع الماك....

الحمد لله يا باشا ومبروك عليك :)

ان شاء الله هلاقى وقت فاضى وهنزل شرح جديد على مافريكس ١٠٫٩ بى تعريفات جديده فيها حل لكل المشاكل اللى حصلت

وايضا حل لمشكله boot1h:error من ترمينال الماك نفسه بدون اللجوء الى توزيعات الليونكس

GIO Tarakji
12-10-2013, 01:16
اخي مواصفات جهازي
core i5
ram 4 ddr3
hard 500
Vedio : ATI 1gb
أخي سؤال بسيط
برنامج بتاع تحديث البايوس يصلح لجهازي ؟

GIO Tarakji
12-10-2013, 15:32
???
?

GIO Tarakji
13-10-2013, 17:38
اخي هل من اجابة ؟

GIO Tarakji
21-10-2013, 12:38
شو يا شباب ؟؟

sad smile
22-10-2013, 20:08
لا تحدث الي البايوس الموجود حتي لايحدث مشاكل لجهازك.لان البايوس الموجود متوافق مع 5110

nemosucker
24-10-2013, 23:02
أسف جدآ على التاخير فى الرد اخى GIO Tarakji (https://arabhardware.net/forum/member.php?u=11296151)


لو كان جهازك لديه كرتين شاشه كما فى الجهاز الخاص بنا

فقط استبدل ملف DSDT المرفق بى الموجود بى مجلد Post Install و Pre install

https://www.mediafire.com/?8v9srzglek8h0d3

لكى يقوم باغلاق كرت ATI

لو كان متوفر فقط لديك ATI اعقتد ان النسخه الاصليه لن تفيدك فى هذا الامر وستحتاج الى انشاء ملف DSDT الخاص بقطع جهازك او استخدم النسخه المعدله iatkos ml

واعتقد ان استاذنا احمد " Sad Smile " سيفيدك اكثر منى فى هذا الامر بخصوص النسخ المعدله :)

said mostafa
10-11-2013, 00:01
اخى الكريم SAD SMILEبارك اللة فيك على ما تقوم بة من مساعدة الاعضاء وجعلة اللة فى ميزان حسناتك
مشكلتى ارقتنى كثير وارجو منك العون
جهازى DELL INSPIRON 3521
COR I5-3337U,2533
HDD /500
BIOS / INSYDE EFI A11
VEDIOE/ INTEL HD 4000
AND
ATI AMD REDEON HD 7679M
SUOND/ REALTEK ALC 282
NETWORK/ REALTEK RTL8139
DELL WIRELEES /1703 /802
انا بصراحة الخطوات اللى انت شرحتها سهلة وانا ممكن اطبقها المشكلة فى التعريفات وملفات التى سيتم التعديل عليها
فانا جديد فى الماك وليس عندى اى خبرة
فارجو منك ان تساعدنى حتى اقوم بتركيب النظام
وربنا يجزيك خير

sad smile
10-11-2013, 00:16
اهلا بيك
الاول بس
اعرف انت استخدمت نسخة ايه وهل صطبت االماك عادي ولا لا
ولو لسه هتبدا من الاول من اي موقع تورنت حمل نسخة
iatkos ml2 10.8.2
كبداية لك

said mostafa
10-11-2013, 09:59
اهلا بيك
الاول بس
اعرف انت استخدمت نسخة ايه وهل صطبت االماك عادي ولا لا
ولو لسه هتبدا من الاول من اي موقع تورنت حمل نسخة
iatkos ml2 10.8.2
كبداية لك


الف شكر ليك على سرعة الرد وربنا يجازيك خير
انا سطبت نسخة ليوبارد ولكن كلها مشاكل عملت المستحيل علشان تدخل بوت من الجهاز لم استطيع لم تدخل الى من خلال الأسطوانة
ولا اعرف السبب
انا عندى البيوس اEFI
ومعظم التعريفات مش موجودة مفيش غير الصوت بس اللى شغال
انا نزلت نسخة iatkos ml2 10.8.2
ولكن لا استطيع نسخها على أسطوانة لانة اكبر من حجم الدىفيدى العادى ولا يوجد عندنا اكبر من هذا الحجم
فانا مش عارف انسخها على الفلاش باالطرق العاية
فأرجو منك توضيح طريقة لنسخها على الفلاش
والتعريفات الخاصة بها وهذة الملفات
بخصوص التعديل على ملفات الـ SMBOIS.plist , DSDT.aml و SSDT-4.aml
فانا لا اعرف اى منها يحتاجه جهازى
واسف جدا على الاطالة وربنا يبارك فيك
منتظر ردك

opera_ait
16-11-2013, 16:07
اخى الكريم nemosucker الفديو الخاص بالفرشيوال لا يعمل برجاء رفعه مره ثانيه

mido.halla
11-02-2014, 15:54
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اولا شكرا اخي الكريم علي المبادره الرائعه
ثانيا انا جهازي dell inspiron 5110
مواصفاته
core i5
ram 4gb
hdd 500
vga : intel hd3000 & nvidia gt525m
wifi : centreno
حدثت البايوس زي ماحضرتك قولت واصبح A11
واجهتني مشكله في تثبيت نسخه vmware علي برنامج vmware
وقولت مش مشكله انا كده كده هستخدمها في حرق الفلاشه
لاني من اكتر من سنه وانا بعاني من تثبيت الماك وكل مره احاول وافشل واترك الموضوع شويه وارجع احاول
المهم كنت منزل نسخه IATKOS من زمان لغرض اني احرق عليها فلاشه
المهم نزلتها وانا بعمل الفلاشه عليها مشيت مع الفيديو وكل حاجه تمام التمام
ولما باجي عند نقطه تنصيب البوت علي الفلاشه بيقف في اخر خطوه في البوت ومش بيكمل لدرجه اني سبته اربع ساعات وهو واقف مش عايز يكمل
قولت اجرب الفلاشه علي كده لقيت اني لما باجي ابوت منها وانا علي علم ان البوت مش كامل عليها لانه في الاخر مجبش اي رساله تم التثبيت
مش بيبوت منها وبيجيب شاشه سودا في كلام كتير والحل اني اضغط زرار الباور لحد ما يفصل
ارجو المساعده العاجله لان جهازي بدون اي نظام ويا سلام لو ينفع انزل نظام ويدوز 7 اساسي والماك جمبه اساسي بردو

mido.halla
15-02-2014, 18:19
السلام عليكم
انا معايا مشكله ان وانا بسطب البوت علي الفلاشه بعد كل الخطوات بيعلق في اخره ومش بيكمل للاخر
حاليا انا معايا النسخ دي
Mac OS X Lion 10.7.3 VMware Image
OS X Mountain Lion 10.8.2 VMware Image
Install OS X Mavericks.app
Mountain Lion 10.8
ونزلت كل المرفقات اللي في الموضوع وحدثت البيوس واصبح a11
ومعايا اسطوانه rboot
عندي قسمين في الهارد واحد 60 للويندوز وواحد 30 للماك
مش عارف ابدا منين
امكانيات الجهاز core i5 2430
ram 4gb
hdd 500
vga intel hd3000& nividia525
wifi centreno
ولو الويرلس مش هيتعرف انا معايا قطعه الفا
ارجو المساعده

mido.halla
08-04-2014, 01:45
هو محدش ليه عايز يرد عليا يا جماعه؟؟

طلال الحربي
22-04-2014, 07:44
الله يعطيك العافيه تم التثبيت بنجاح ولله الحمد
لكن الصوت و التاتش لايعمل في الجهاز لابد عن طريق فاره خارجيه

وعند التحديث اخر سوفتوير
الشبكه لاتعمل الواير لس
وجهازي نفس مواصفات جهازك لكن المعالج i7
شكرا لك

matlaq
13-05-2014, 13:39
اللى يريد تحميل نسخة iatoks m

انا شريتها من الموقع وارسلوها لي رابط نورنت فاللى يريد تحميلها على هذا الرابط

iatoks m dell inspiron n5110.torrent 67 KB
https://mega.co.nz/#!BNpGFQjb!dkavXnfJT_2UxMivWojRbhyChBUA6ij01Tjihwy 9GDI

المواصفات اللى تعمل عليها النسخة

على هذا الرابط

Report hardware.txt 409 KB
https://mega.co.nz/#!4Ah02BBC!W1a_LV_dViZpEE2Ym-TklTLqnu4jY-O1STBM2pLT-nk

matlaq
14-05-2014, 22:52
تعديل رابط النسخة الى هذا الرابط
[email protected]_Laptop.torrent 67 KB
https://mega.co.nz/#!EU5h3YAD!FPksriPs_KWH7LgubkSrG0oP65NjtO2p3IWoESh XZqc

ابولبدة
22-07-2014, 00:35
بارك الله فيك

laethabaas
18-08-2014, 22:00
السلام عليكم
انا باشكركم على مجهودكم الكبير في تنصيب الماك على اللابتوب ديل 5110
انا عندي هذه اللابتوب والمعالج هو كور اي 7
نصبت النظام 10.9 وكل شي تمام و كملت التنصيب
مشكلتي هي
1. لا استطيع العمل البوت من النظام نفسه ( لازم استخدم الفلاشة في كل مرة اشغل النظام)
2. التاتش باد لا يعمل (( فقط ماوس وكيبورد يو اس بي ) بانتظار الرد من الخبراء